Tarihçe

Okulumuz bünyesinde Bilişim Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Metalurji Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ve Kimya Teknolojisi alanları bulunmaktadır.

Okulumuz 1957-1958 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile iş okulu olarak açılmış olup çevre ihtiyaçlarına göre çeşitli değişiklikler geçirerek bugünkü Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi adını almıştır.

Okulumuzun amacı ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda sanayiye teknik eleman yetiştirmek, öğrencilerimizi mesleki ve kültürel yönden hayata ve yüksek öğretime hazırlamaktır.

1964 yılında okulumuzun orta sanat enstitüsü, Sanat Enstitüsü durumuna dönüştüğünden uygulamalı öğretimini yapmak için okul binasına ihtiyaç duyulmuştur. Döküm ve İzabe atölyeleri Demir Çelik İşletmeleri bünyesinde eğitim ve öğretime  başlamış olup Tesviye, Elektrik ve Makine Ressamlığı bölümleri Demir Çelik İşletmelerinin tahsis ettiği binada öğretime devam etmiştir.

1972 yılında 24 derslikli öğretim bloku, atölyeler bloku lojman ve spor salonu inşaatına başlanılmıştır. 1975 yılında Elektrik Elektronik atölyelerinin inşaatı bitirilerek eğitim ve öğretime açılmıştır. 1976 yılında okulun tesviye, döküm ve izabe atölyeleri Demir Çelik İşletmelerinin tahsis ettiği binalarda kalarak dershaneler ile Elektrik ve Makine Ressamlığı bölümleri, inşaatı biten Elektrik Elektronik binasına taşınmıştır. 1984 yılında okulun inşaatı tamamlanarak 1984-1985  eğitim öğretim yılında tüm bölümler yeni okul binasına taşınmıştır.

1986-1987 eğitim öğretim yılında okulumuz bünyesinde Teknik Lise, Makine ve Elektrik bölümleri ile Metal İşleri bölümü, 1987-1988 eğitim öğretim yılında Elektronik bölümü,1992-1993 eğitim öğretim yılında Mobilya ve Dekorasyon bölümü, 1996-1997 eğitim öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Elektrik bölümü, 2000-2001 eğitim öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü, 2004-2005 eğitim öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü açılmıştır.

Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 19.12.2020 01:50 - Görüntülenme: 5335

Etiketler :